Pilar nº 7 (P7), Primer fris

Pilar sud-oriental. En aquest pilar s'hi representen diverses escenes de la història d'Isaac i Jacob, en diversos frisos i capitells, alternats aquests darrers amb d'altres de temàtica vegetal i decoració zoomòrfica d'ocells picotejant fruits.

Primer fris (1ª part). Abraham rentant els peus als tres àngels: Alçà els ulls i va veure que hi havia tres homes drets al seu davant. En veure'ls, es posa a córrer al seu encontre des de l'entrada de la seva tenda, es prosternà i digué: «Senyor, us ho prego: si he trobat gràcia als vostres ulls, no passeu de llarg del vostre servent. Deixeu que us portin un xic d'aigua per a rentar-vos els peus, i després us recolzareu sota l'arbre. (Gènesi, 18:2-4)

Primer fris (2ª part). Abraham rentant els peus als tres àngels: Alçà els ulls i va veure que hi havia tres homes drets al seu davant. En veure'ls, es posa a córrer al seu encontre des de l'entrada de la seva tenda, es prosternà i digué: «Senyor, us ho prego: si he trobat gràcia als vostres ulls, no passeu de llarg del vostre servent. Deixeu que us portin un xic d'aigua per a rentar-vos els peus, i després us recolzareu sota l'arbre. (Gènesi, 18:2-4)

Pilar nº 7, primer fris (Capitell)

Escena de la vida quotidiana monacal de monjos afaitant-se


Bibliografia:

  • La Catedral de Girona. Joaquim Nadal i Farreras, i altres. Ajuntament de Girona / Lunwerg Editores, 2002. ISBN 84-7782-939-X.
  • Catedral de Girona. Marc Sureda i Jubany. Edicions Aldeasa, 2005. ISBN 84-8003-874-8

  • Pels textos bíblics: Bíblia de Montserrat, Editorial Casal i Vall, 1992. ISBN 99913-1-005-3.

    Fotografies preses per gentilesa del Capítol de la Catedral de Girona.

    Web de la Catedral

  • Back-Index-Next