Mar i muntanya de conill amb xocolata
Ingredients per 4 persones
--------
- 4 lloms de conill
--------
- 100 gms de cansalada
--------
- 1 micuit
--------
- 4 llagostins
--------
- Sal, pebre
Per la salsa de xocolata
--------
- Una ceba
--------
- Un porro
--------
- Una pastanaga
--------
- Un tomàquet
--------
- 70 gms de xocolata
--------
- Ossos de conill
--------
- Brandy i vi negre
Per l'oli de mar
--------
- Caps de gamba o llagostí
--------
- Brandy
--------
- Oli d'oliva
--------
- Aigua
Elaboració
Posar els caps de gamba o llagostí amb oli i sofregir-los, apretant-los perquè treguin el suc. Afegir-hi el brandy i flamejar. Afegir una mica d'aigua i deixar reduir. Colar-ho i reservar.
Polir els lloms de conill, obrir-los per la meitat, i reservar els ossos per la salsa.
Posar la cansalada estirada a la taula de treball, posar-hi els lloms de conill al damunt, sal, pebre, farcir-los de foie i el llagostí prèviament pelat. Enrotllar-ho tot amb la cansala i reservar.
Sofregir els ossos fins que quedin rossets, remullar-los amb brandy i vi negre, i deixar reduir; retirar els ossos. Afegir-hi la ceba, el porro, el tomàquet i la pastanaga, i sofregir-ho.
Un cop sofregit, afegir-hi aigua i triturar. Afegir-hi la xocolata i deixar reduir fins que quedi uns salsa espessa, i reservar.
Fornejar els lloms de conill amb una mica d'oli fins que quedin rossos. Finalment, emplatar: posar els lloms de conill, la xocolata per sobre i amb la salsa de gambes que hem fet al principi, afegir-hi oli i fer unes ratlles al plat per donar-hi gust.
Temps aproximat: 1 hora i mitja.