Compro i cuino: cuina japonesa

Una experiència única al Mercat del Lleó de Girona de la mà del cuiner Christian Sorensen. Els participants acompanyats del cuiner, s'han proveït a les parades del Mercat del Lleó dels millors productes per cuinar. Tot seguit, ja situats a l'espai de l'Aula i sota el guiatge d'en Christian Sorensen, han après a manipular-los i a cuinar-los tot preparant diversos plats amb l'ús d'algunes tècniques i productes de la cuina japonesa. L'activitat ha finalitzat amb la degustació dels plats elaborats.
Christian Sorensen dirigeix els fogons de La Bòbila Restaurant de Corçà. Un espai singular on conviuen el disseny, la venda i la restauració de moble antic i del món, amb el lideratge de projectes solidaris i la proposta del propi restaurant. Una oferta gastronòmica molt personal, d'influència japonesa i que es proveeix de productes de l'Empordà.


Activitats i receptes

  • Les compres al Mercat del Lleó

  • Katsuo no tataki (Bonítol cuina només per fora)

  • Neteja i tallat del peix
  • Preparació de la salsa
  • Cocció del peix i preparació dels ingredients
  • Muntatge del plat
  • Sushi-maki (Rotllets de sushi)

  • Preparació de l'arròs
  • Preparació dels ingredients del farcit
  • Tall i preparació del salmó
  • Procés d'embolicat dels rotlles de salmó
  • Rotlles de llagostí i alvocat, i muntatge dels plats
  • Salmó amb wasabi i salsa de soja, i degustació
  • Yakitori (Broquetes de pollastre amb salsa de soja dolça)

  • Preparació i enfilat del pollastre
  • Preparació de la salsa, les verdures, i enfilat
  • Cocció de les broquetes i muntatge del plat
  • Back-Index