La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Els passos de Setmana Santa a la plaça de la Catedral

El divendres sant, el mateix dia de la Processó del Sant Enterrament, té lloc al matí una altra process´ pels carrers del barri vell de la ciutat, la del trasllat dels passos des de l'església dels Dolors, on han estat exposats dies abans en l'entorn de l'exposició Exposanta, fins la plaça de la Catedral, on són adornats amb els rams i composicions florals que lluïran a la processó del vespre, a la llum de torxes i ciris.

Ampliar
(Ampliar) - Pas del Davallament, a la plaça de la Catedral

Els dos passos que no han estat exposats als Dolors, els de la Confraria de Jesús crucificat, Manaies de Girona, que representen la caiguda de Jesús i l'Ecce Homo, són trets del Castrum, l'església de Sant Lluc, fins davant d'aquesta, on també són preparats per l'esdeveniment.

Ampliar
(Ampliar) - Pas de la caiguda de Jesús davant el Castrum de Sant Lluc

El dramatisme que tenen els passos durant la processó del vespre, amb una il·luminació adient i acompanyats de les músiques que trenquen els silencis entre els que desfilen, queda desproveït durant el matí, a la llum del dia, fent les figures més properes, humanitzant les les seves actituts i expressions, des de l'alegria dels nens que reben Jesús a la seva entrada a Jerusalem el diumenge de Rams, fins la tristor i recolliment dels àngels que porten el sant sepulcre damunt els seus muscles.

Els visitants avisats que acull la ciutat aquests dies de Setmana Santa fan cap a la plaça de la Catedral per contemplar, en un moment únic a l'any, aquesta activitat d'ornament i contemplar els passos de ben a prop, tant des de la mateixa esplanada amb la façana de la seu gironina de teló de fons, com també amb la perspectiva que dóna veure´ls des de l'escalinata de la catedral.

  • Divendres sant 2011: passos i flors. Reportatge fotogràfic i article de la preparació dels passos a la plaça de la catedral el 2011.

  • Preparació dels passos 2010. Reportatge fotogràfic sobre el trasllat i la preparació dels passos a la plaça de la Catedral.

  • Preparació dels passos 2010. Article sobre el trasllat i la preparació dels passos a la plaça de la Catedral.

  • Les Confraries. Història i documentació de les confraries que participen en la processó del Sant Enterrament de Girona.

  • Els passos. Reportatges fotogràfics detallats dels catorze passos de la processó.

  • La setmana santa. Index d'apartats de la setmana santa a Girona: reportatges fotogràfics i articles sobre els passos, la processó, les confraries, i els actes que tenen lloc en aquestes dates, com el lliurament del penó, o la vetlla pasqual, i informació històrica complementària.

  • Ampliar
    (Ampliar) - Pas de l'Ecce Homo, obra de l'artista Domènec Fita, davant el Castrum dels Manaies a Sant Lluc.

    Ampliar
    (Ampliar) - Pas de la Confraria de la Passió a la plaça de la Catedral

    Ampliar
    (Ampliar) - El pas del Sant Sepulcre a la plaça de la Catedral


    [Galeria d'imatges]

    Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés