La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Cornisa dels murs interiors.

A la part alta dels murs interiors, una cornisa d'arquets llombards cegats es perllonguen recorrent els quatre murs i sostenint la paret que sobresurt. Aquests arquets estan sostinguts per mènsules esculpides amb grups florals o caps d'animals fantàstics dels que Calzada, al l'obra esmentada a la bibliografia, diu [...] diríem que són els leviatans que descriu la Bíblia en els llibres de Job, Psalms i altres, i que simbolitzen els caos de les aigües hostils a la vida. Malauradament, moltes d'aquestes escultures són mutilades. Aquests elements arquitectònics també es troben a Sant Cugat del Vallès.

Efectivament, la majoria de les mènsules presenten un estat gairebé irreconeixible. A les fotografies es mostra el que presenta millor estat de conservació. A les galeries est i oest els arcs són d'una sola peça, i a les galeries nord i sud estan aparellats o dovellats.Bibliografia:

  • Sant Pere de Galligans. La història i el monument. Josep Calzada i Oliveras. Diputació de Girona, 1983. Dip. legal GE-11/83.

    Back - Index  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés