La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Plànol del Museu d’Art de Girona. El Museu d’Art de Girona es troba en el marc incomparable de l’antic Palau Episcopal, les primeres referències del qual es remunten al segle X. L’edifici conserva encara diversos espais que responen a la seva funció original, com ara la presó episcopal, la capella o els jardins.

Vista d'una de les sales del Museu d'Art

(Ampliar) - Vista d'una de les sales del Museu d'Art.

El Museu acull la col·lecció d’art més important del Bisbat i de la província de Girona, que dibuixa un itinerari per obres úniques de l’art català. La visita permet contemplar, en ordre cronològic, obres pictòriques i escultòriques d’èpoques i estils successius (romànic, gòtic, Renaixement, barroc, realisme, modernisme i noucentisme), amb sales dedicades a la ceràmica, el vidre i l’art litúrgic.
Obre el recorregut per l’exposició permanent un fragment de làpida paleocristiana procedent d’Empúries, i entre les peces més rellevants de la col·lecció destaquen el conjunt litúrgic de Sant Pere de Rodes (segle IX), el Martirologi d’Usuard (llibre miniat del segle XV) i un dels conjunts retaulístics més notables dels segles XV-XVI, a més d’obres destacades del Renaixement i el barroc catalans. La visita es clou amb una representació de pintors dels segles XIX i XX vinculats amb Girona, com Urgell, Vayreda, Rusiñol, Berga i Bertrana.

Àmbit 1: sales temporals; sala d’actes

(Ampliar) - Planta baixa. Àmbit 1: sales temporals; sala d’actes. Infografia: Museu d'Art.

Romànic, gòtic, segle XVI

(Ampliar) - Primera planta. Infografia: Museu d'Art.

Segona planta

(Ampliar) - Segona planta. Infografia: Museu d'Art.

Tercera planta

(Ampliar) - Tercera planta. Infografia: Museu d'Art.

Quarta planta

(Ampliar) - Quarta planta. Infografia: Museu d'Art.

Cinquena planta

(Ampliar) - Cinquena planta. Infografia: Museu d'Art.

L’antic Hospital de Santa Caterina. El Museu gestiona els espais patrimonials de l’Antic Hospital de Santa Caterina, actualment seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, d’època barroca: una farmàcia hospitalària dels segles XVII-XVIII, l’antiga capella, on s’exposa el quadre "El gran dia de Girona", de Ramon Martí Alsina (1826- 1894), el pati de les magnòlies i el vestíbul amb arrambadors del s. XVII.

Plànol de l'antic hospital de Santa Caterina

(Ampliar) - Plànol de l'antic hospital de Santa Caterina. Infografia: Museu d'Art.
--- Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés