La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 21 d'octubre 2023, i dins el actes que organitza Fal·lera Gironina amb motiu de les Fires de Girona, va tenir lloc el Toc de Rams, un esdeveniment festiu que consisteix a canviar els rams de les gegantes, una acció que s'havia portat a terme cada any just abans de l'inici de la cercavila d'inauguració de les Fires però que en l'edició 2017 es va començar a fer de forma pública a la plaça del Vi.
Arribades les gegantes a la plaça del Vi, M. Àngels Vila, que fins enguany portava el capgròs el Fraret, i el 2n tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, varen canviar els rams de les gegantes. Seguidament varen ballar els gegants i les gegantes.

Ball de gegants i gegantes a la plaça del Vi

(Ampliar) - Ball de gegants i gegantes a la plaça del Vi

Els rams els fa una florista de la colla Fal·lera Gironina i cada any conviden a una figura femenina per fer el canvi de ram. Enguany la homenatjada ha estat M. Àngels Vila, durant molts anys activa activa i participant en les cercaviles i activitats de la colla gegantera, i que aquest any deixa de portar el Fraret, el capgròs que feia ballar durant totes les Fires.

El regidor Quim Ayats i M. Àngels durant el ball dels gegants

(Ampliar) - El regidor Quim Ayats i M. Àngels durant el ball dels gegants

El ram de Fires del 2023

(Ampliar) - El ram de Fires del 2023.

L'homenatjada M. Àngels Vila, encarregada del canvi de rams de les gegantes

(Ampliar) - L'homenatjada M. Àngels Vila, encarregada del canvi de rams de les gegantes.


[Més imatges]----Tornar- Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

Creat: 22/10/2023