La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El diumenge 4 d'octubre 2015 va tenir lloc la 53ena edició de la Festa del Pedal, organitzada per el GEiEG, popular i adaptada, amb inici a la plaça de Catalunya, i amb un recorregut passant per Sant Gregori i final al Complex Esportiu de Palau Sacosta del GEiEG per realitzar una arrossada polular.
El circuit, lúdic i no competitiu, té l'objectiu d'intentar gaudir al màxim del meravellós entorn que ens ofereix la nostra comarca.

Preparant la sortida de la plaça Catalunya
(Ampliar) - Preparant la sortida de la plaça Catalunya.

A la jornada, en la que va dornar el tret de sortida l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, hi han participat també els membres de l'Àrea Adaptada, i ha tingut un caire solidari amb les persones amb mobilitat reduïda amb un recorregut planer perquè hi pugués participar tothom. En aquesta edició, "Válida sin barreras" s'ha estrenat com a patrocinador.
A la finalització de la pedalada, els membres d'Àrea Adaptada van lliurar els diplomes acreditatius als participants de mobilitat reduïda, un petit detall lliurat per Isabel Muradàs, tinent de l'Ajuntament de Girona; Francesc Cayuela, president del GEiEG, i Josep Lluís Eusebio, vicepresident del GEiEG.

Preparant la sortida de la plaça Catalunya
(Ampliar) - Preparant la sortida de la plaça Catalunya.

Pel·lícula realitzada per Antoni Varés sobre la XIV Festa del Pedal organitzada per la secció de ciclisme del GEiEG el 1955. Sortida dels ciclistes al pont de Pedra de Girona i arribada a Amer. Rebuda a Amer per part de les autoritats, proves d'habilitat i sardanes a la plaça del poble.

La sortida de la plaça Catalunya
(Ampliar) - La sortida de la plaça Catalunya.
La sortida de la plaça Catalunya
(Ampliar) - La sortida de la plaça Catalunya.

Festa del Pedal a la plaça del Vi, el setembre de 1979

(Ampliar) - Festa del Pedal a la plaça del Vi, el setembre de 1979. Imatge Pablo García Cortés. CRDI - Ajuntament de Girona.

VII Festa del Pedal de Girona. Antoni Varés reparant la càmera en plena carretera. 6 de juny 1948

(Ampliar) - VII Festa del Pedal de Girona. Antoni Varés reparant la càmera en plena carretera. 6 de juny 1948. Imatge Salvador Crescenti Miró. CRDI - Ajuntament de Girona.

Festa del Pedal del GEiEG a la plaça del Vi, 1982

(Ampliar) - Festa del Pedal del GEiEG a la plaça del Vi, 1982. Autor desconegut. CRDI - Ajuntament de Girona.

Festa del Pedal, octubre 1988

(Ampliar) - Festa del Pedal, octubre 1988. Autor desconegut. CRDI - Ajuntament de Girona.

[Més imatges]-----BackIndex-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés