La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Del 4 al 17 de setembre 2015 es va celebrar la Festa Major de Santa Eugènia de Ter, que va tenir com a pregoner l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, nascut a l'antic poble. A l'acte celebrat el dijous 10 de setembre varen participar Eduard Herrero, Ramon Macaya, Núria Terés i l'alcalde de Girona Carles Puigdemont.

Els gegants na Gènia i en Vicenç al taller

(Ampliar) - Els gegants na Gènia i en Vicenç al taller. Imatge gentilesa de eldimoni.com.

El divendres 11 de setembre, va tenir lloc el Bateig dels nous gegants de Santa Eugènia de Ter, En Vicenç, el Dimoni del Güell, i Na Gènia, la Nimfa de la Monar, i tot seguit una cercavila popular amb els capgrossos eugeniencs En Tomàs (Ayala), L’Eugènia i El Dimoni del Pont. L'esdeveniment va ser organitzat per la Colla Gegantera de Santa Eugènia de Ter i les Associacions Hondures i Casumai del Pla del Ter. Varen ser apadrinats pels Gegants de l'Esquerra del Ter, la Carmen i en Benet.
Dins els actes de la Festa Major, i coincidint amb el 75è aniversari de l'escola Santa Eugènia, es va presentar el llibre "Escola Santa Eugènia de Ter 1949-1981. Recull de vivències d’en Juan R. Romero Garganta", a càrrec dels seus autors, Juan Romero Garganta i M. Dolors Ponce Abadal, mestres del Col·legi Groc.

Rebuda al pregoner de la Festa Major Josep Maria Soler, abat de Montserrat, nascut a Santa Eugènia

(Ampliar) - Rebuda al pregoner de la Festa Major Josep Maria Soler, abat de Montserrat, nascut a Santa Eugènia. Imatge gentilesa de eldimoni.com.

Un moment del pregó amb Eduard Herrero, Ramon Macaya, Josep Maria Soler, Núria Terés i l'alcalde de Girona Carles Puigdemont

(Ampliar) - Un moment del pregó amb Eduard Herrero, Ramon Macaya, Josep Maria Soler, Núria Terés i l'alcalde de Girona Carles Puigdemont. Imatge gentilesa de eldimoni.com.

El públic assistent al pregó

(Ampliar) - El públic assistent al pregó. Imatge gentilesa de eldimoni.com.

Un moment del pregó amb Josep Maria Soler, Núria Terés i l'alcalde de Girona Carles Puigdemont

(Ampliar) - Un moment del pregó amb Josep Maria Soler, Núria Terés i l'alcalde de Girona Carles Puigdemont. Imatge gentilesa de eldimoni.com.


El gegant en Vicenç, el Dimoni del Güell, de Santa Eugènia de Ter

(Ampliar) - El gegant en Vicenç, el Dimoni del Güell, de Santa Eugènia de Ter, durant la cercavila del Pregó de Fires de Sant Narcís 2015.

La geganta na Gènia, la Nimfa de la Monar, de Santa Eugènia de Ter

(Ampliar) - La geganta na Gènia, la Nimfa de la Monar, de Santa Eugènia de Ter, durant la cercavila del Pregó de Fires de Sant Narcís 2015.

Cartell de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter 2015

(Ampliar) - Cartell 2015 de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter.

La Carmen i en Benet, els Gegants de l'Esquerra del Ter

(Ampliar) - La Carmen i en Benet, els Gegants de l'Esquerra del Ter. Gentilesa de eldimoni.com.

Imatges gentilesa de:


[Més imatges] -----------Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés