La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'exposició de la Setmana Santa gironina

Exposanta és la mostra anual a l'església dels Dolors dels passos que participen a la Processó del Sant Enterrament, en una didàctica exposició amb les respectives vestes i penons. A l'antiga sacristia i altres dependències annexes, s'hi mostra una col·lecció de cartells antics de la Setmana Santa gironina, els originals de diversos artistes, els penons de les confraries, i altres objectes relacionats amb l'esdeveniment, com fanals, arrengladors, i documents històrics de la Setmana Santa, en un context museístic documentat.

Ampliar
(Ampliar) - El pas de l'Oració i del Sant Sepulcre a l'exposició

Organitzada per la Junta de Confraries, té lloc uns dies abans de la Setmana Santa, i romàn visitable fins el Divendres Sant, diada en la que els passos són traslladats a la plaça de la Catedral per a la seva preparació per participar a la processó del Sant Enterrament del mateix dia al vespre.

Ampliar
(Ampliar) - Interior de l'església dels Dolors amb l'exposició Exposanta

Dos passos no són exposats als Dolors, els de la Confraria de Jesús crucificat, Manaies de Girona, que representen la caiguda de Jesús i l'Ecce Homo, i que es poden visitar al Castrum, l'església de Sant Lluc, on Divendres Sant al matí també són preparats per l'esdeveniment.

  • Exposanta 2009. Reportatge fotogràfic i article de la mostra correspo-nent a l'any 2009.

  • Divendres sant 2011: passos i flors. Reportatge fotogràfic i article de la preparació dels passos a la plaça de la catedral el 2011.

  • Preparació dels passos 2010. Reportatge fotogràfic sobre el trasllat i la preparació dels passos a la plaça de la Catedral.

  • Preparació dels passos 2010. Article sobre el trasllat i la preparació dels passos a la plaça de la Catedral.

  • Les Confraries. Història i documentació de les confraries que participen en la processó del Sant Enterrament de Girona.

  • Els passos. Reportatges fotogràfics detallats dels catorze passos de la processó.

  • La setmana santa. Index d'apartats de la setmana santa a Girona: reportatges fotogràfics i articles sobre els passos, la processó, les confraries, i els actes que tenen lloc en aquestes dates, com el lliurament del penó, o la vetlla pasqual, i informació històrica complementària.

  • Ampliar
    (Ampliar) - Detall de la pintura original, base del cartell de Setmana Santa 2012.

    Ampliar
    (Ampliar) - Antic penó de la Junta de Confraries

    Ampliar
    (Ampliar) - Vestuari del porrer i penó de la Confraria del Silenci


    [Galeria d'imatges]

    Back-Index-Next

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés