La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El divendres 11 de setembre de 2020 va tenir lloc la commemoració de la Diada Nacional en un context que va transformar totalment la manifestació independentista. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va posar en marxa a Girona un acte rigurosament adaptat a les mesures contra la covid-19, amb 400 cadires a 2 metres de distància entre elles, i controls de temperatura i gel hidroalcohòlic per tothom a l'entrada. L'acte es va celebrar a la plaça Espanya, davant l'estació de RENFE.

Vista general de la concentració

(Ampliar) - Vista general de la concentració.

A les 17:14 h, la cinquantena de voluntaris de l'ANC obrien els tres accessos al recinte, on ja estaven preparats per aplicar el protocol a tots els que entraven, que s'anaven asseient de forma ordenada a les corresponents cadires. La majoria d'assistents vestien la samarreta blava de la manifestació.
A les sis en punt començava l'acte, que va comptar amb les intervencions de Tavi Casellas, de l'ANC, d'Àngels Torrents, representant de la Intersindical, a més d'una actuació musical de Gemma Pla. Tot seguit, l'alcaldessa d'Amer, Rosa Vila, va parlar en nom de l'Associació de Municipis per la Independència.
El president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, va llegir el manifest conjunt d'Òmnium i ANC, i seguidament es va connectar amb la concentració de Barcelona i part del discurs d'Elisenda Paluzie. El cant dels Segadors va posar punt i final a l'acte, tot i que els assistents van haver d'esperar que els toqués el torn de la seva fila per marxar esglaonadament.

Sergi Font, d'Òmnium i Tavi Casellas de l'ANC durant la lectura del manifest

(Ampliar) - Sergi Font, d'Òmnium i Tavi Casellas de l'ANC durant la lectura del manifest.


Gemma Pla cantant la versió antiga de 'Els Segadors

(Ampliar) - Gemma Pla cantant la versió antiga de 'Els Segadors" durant la concentració.

Narcís Bartrina durant el seu parlament

(Ampliar) - Narcís Bartrina durant el seu parlament.


[Més imatges]--- Back - Index - Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés