La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Divendres 21 de juny 2013

El divendres 21 de juny va tenir lloc a Girona la celebració del Dia de la Música, amb 60 concerts en cinc escenaris diferents, amb un total de més de 500 persones, en la seva gran majoria amateurs provinents de Girona i de la seva àrea metropolitana. El Viu21Música ha comptat amb la participació dels OFF Festival 2012; i uns 300 alumnes de les escoles de música de Girona que han actuat a l'auditori del Centre Cultural La Mercè.

Ampliar
(Ampliar) - Actuació musical a la plaça de la Independència

L'Ajuntament gironí ha habilitat cinc escenaris especialitzats per estils musicals i distribuïts pel centre de la Ciutat com així un recorregut pels espectacles itinerants. A banda dels de La Mercè i la placeta Mercaders s'han ofert durant tota la tarda i fins al vespre concerts corals i de petit format. La plaça de Sant Feliu amb el Pou Rodó ha acollit les sonoritats més urbanes, amb actuacions de hip-hop i grups electrònics.

Un dels espais més populars, el de la Rambla, no va tancar fins a dos quarts de dotze amb jazz, rumba, flamenc, folk, pop i cançó d'autor. I finalment, els més noctàmbuls varen trobar un espai idoni a la plaç,a dels Jurats, que fins ben entrada la mitjanit va acollir un escenari doble on s'alternaren les propostes de rock, el punk i el metal amb concerts de blues, ska i pop. També actuacions itinerants amb grups de percussió i bandes de carrer, que sortiren de plaça Independència i varen portar la música fins als Banys Àrabs.

Ampliar
(Ampliar) - Actuació musical al carrer Santa Clara.

Com a novetat d'aquesta edició l'associació cultural Orella Activa va tencar el programa oficial del Dia de la Música programant una actuació del grup Mates Mates, a l'escenari de la plaça dels Jurats. La formació de la Plana de Vic va presentar per primer cop a Girona Vida Animal, el seu debut. A més de les activitats "oficials", també hi van haver múltiples actes paral·lels: els concerts de la promotora Fressa Ent. a l'Ateneu 24 de juny i al bar Viaugusta; una jornada dedicada a l'electrònica; un concert de Gazpacho organitzat pel Sunset Jazz i el restaurant La Vedette; i la Bubamara Party (Balkan Beat & Gypsy Sound) que organitza el Cafè Llibreria Context i DJ Placide.


Actuació musical al carrer Santa Clara.

Actuació musical a la Rambla de la Llibertat.

Actuació musical a la plaça de la Independència.

[Més imatges]

Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés