La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Les nits del 2 i 3 d'octubre 2015 diversos indrets del Barri Vell de Girona varen ser escenaris de l'espectacle "Cerimònia del Foc", a càrrec de la companyia francesa Carabosse, que marcava l'inici del 24è Festival Temporada Alta.
Un itinerari lliure creat amb 3.400 espelmes de diverses mides i formats, una vintena de màquines, artefactes, autòmats funambolistes o boles enceses, que en alguns punts estaven acompanyats de música en directe. La Catedral, la plaça de Sant Feliu, els Jardins dels Alemanys o el riu Onyar han estat alguns dels punts que els espectadors han pogut veure des d'una perspectiva única, amb les ombres i la calidesa de les flames.

La Catedral, il·luminada pel foc
(Ampliar) - La Catedral, il·luminada pel foc.

A més dels muntatges de foc, que jugaven amb l'olor, la llum i les ombres, l'espectacle també ha comptat amb quatre músics que han interpretat composicions creades expressament per l'espectacle, algunes més jazzístiques i d'altres més experimentals, situats estratègicament a la plaça de la Catedral, la pujada de Sant Feliu, els Jardins dels Alemanys...
Entre altres màquines articulades singulars han cridat molt l'atenció dels ciutadans el pop "Edmonde", de 15 metres de diàmetre que s'ha instal·lat a la plaça de Sant Feliu, sota el campanar de l'església, o les boles de foc immenses que s'han col·locat als replans de les escales de la Catedral.

Màquina de foc a la Torre Gironella
(Ampliar) - Màquina de foc a la Torre Gironella.

Al llarg del recorregut els visitants s'han trobat, marcant-lo, xemeneies que jugaven amb el foc, il·luminacions artístiques de la mà d'autòmats, mà:quines de foc, tubs incandescents o flames suspeses. Per poder encendre els diferents muntatges, la companyia francesa ha comptat amb l'ajuda d'Els Diables de l'Onyar; en total, unes 30 persones se n'han encarregat durant els dos dies.


[Més imatges]-----BackIndex-Next

Màquina de foc a la plaça dels Apòstols
(Ampliar) - Màquina de foc a la plaça dels Apòstols.
La Torre del Llamp, als Jardins dels Alemanys, il·luminada pel foc
(Ampliar) - La Torre del Llamp, als Jardins dels Alemanys, il·luminada pel foc.
Bola de foc a les escales de la Catedral
(Ampliar) - Bola de foc a les escales de la Catedral.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés