La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La festa dels capgrossos eugeniencs

Entre les activitats amb motiu de la Festa Major 2012, Santa Eugènia, l'onze de setembre va celebrar el bateig dels nous capgrossos: l'Eugènia, en Tomàs i El Dimoni del Pont. Es va fer una cercavila popular amb les colles convidades de Salt i de Sarrià de Ter, que van apadrinar el bateig, i d'altres poblacions. A més, es va comptar amb l'ambientació musical a càrrec del Grup Casumaï i els grallers dels Marrecs de Salt i dels Xirois, entre d'altres.

Ampliar

(Ampliar) - Cercavila pels carrers de Santa Eugènia de Ter.

Capgrossos de Santa Eugènia de Ter

Quan vàrem pensar en crear els capgrossos de Santa Eugènia de Ter teníem clar que els personatges havien de ser representatius del nostre barri; molt divers i variat. Santa Eugènia es caracteritza per ser un barri vital on hi ha molta joventut, molt dinamisme, i on es realitzen multitud de projectes. Alhora hi havien de sortir elements significatius de la identitat del nostre poble, com és la cultura de les hortes i el nostre estimat i reivindicatiu Dimoni.

L'Eugènia

Em dic Eugènia i sóc filla de Santa Eugènia de Ter. Jove i ufanosa, l’alegria i l'optimisme són la meva presentació. M'agrada ballar, riure i fer gresca. I encara que els temps que corren no són els millors, desitjo contagiar la meva vitalitat, a tota la gent del barri amb el meu somriure etern.

En Tomàs

Em dic Tomàs, i les Hortes de Santa Eugènia han estat la meva vida. De sol a sol, cada dia amb la aixada, a les hortes me'n anava. La meva cara curtida així ho testifica. Ara ja estic jubilat, però segueixo passejant per les hortes. M'agrada veure com canvia el paisatge segons les estacions de l'any. I amb el somni de que no desapareguin.

El Dimoni

Sóc El Dimoni de Santa Eugènia de Ter. Espera que esperàs que el nou pont estigui acabat, m'he transformat en un Dimoni mogut, dinàmic, murri i reivindicatiu. Ballo, salto, faig volar la meva capa i llanço espurnes de foc des del meu cap sense voler fer cap mal.

(Text de Dolors Duran Arcas)

Ampliar

(Ampliar) - Cercavila pels carrers de Santa Eugènia de Ter, amb els capgrossos en Tomàs i el Dimoni.

Textos i imatges gentilesa de El Dimoni de Santa Eugènia

www.eldimoni.com

Cartell de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter 2012, original de Vicenç Huedo, en el que apareix la simbologia eugenienca: el Pont del Dimoni, la Nimfa del Rec Monar, el Dimoni, els avis de Santa Eugènia, els Xirois de Santa Eugènia de Ter, l'skyline eugenienc, la bandera de l'antic poble, etc.

Bakari Sané del grup Casumaï i del periodista Manel Mesquita amb el capgròs del Dimoni.

Ampliar

(Ampliar) - Cercavila pels carrers de Santa Eugènia de Ter.


[Més imatges]

Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés