(Fotografia esquerra: Pere Virgili. Resta fotos, Diari de Girona).

Sebastià Salellas i Magret, nascut a Viladamat, el 1949 i mort a Barcelona, el 2008, ha estat un advocat català, amb despatx des de 1982, que es va especialitzar en dret civil, penal, laboral, administratiu i matrimonial. Es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona el 1979 i era professor associat en dret penal a la Universitat de Girona. Membre dels col·legis d'advocats de Girona, Barcelona i Figueres. Formà part de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates i va ser regidor de l'Ajuntament de Girona.

Destacà com a defensor de drets humans, últimament com a advocat en la defensa dels imputats en l'Operació Estany, el cas dels detinguts al Raval, la denúncia dels casos de tortura de l'Operació Garzón i dels imputats per la crema de fotos del rei a Girona. Entre molts altres casos, també va ser l'advocat defensor d'Antoni Guirado, l'expolicia municipal d'Olot, imputat en el cas de segrest de la farmacèutica Maria Àngels Feliu.

La matinada del 28 de maig de 2008 va morir a l'edat de 59 anys a causa d'una infecció parasitària desprès de portar 15 dies ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona (Barcelonès) per una hepatitis.Index