La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dijous 26 de gener 2023 es va commemorar al Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona, el Dia de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat, que enguany és el 78è aniversari de l’alliberament del camp d’extermini Auschwitz-Birkenau, amb un ritual d'encesa d'espelma, carregat de simbolisme. L'acte commemoratiu va comptar amb parlaments d'Assumpció Hosta, directora del Patronat del Call de Girona, i la participació d'Alfons Aragoneses, director general de Memòria Democràtica, de Marta Madrenas, alcaldesa de la Ciutat, i de Víctor Sorenssen, director de l’Associació Europea per la Preservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus (AEPJ).

El minut de silenci que va cloure l'acte

(Ampliar) - El minut de silenci que va cloure l'acte.

L'acte es va iniciar amb la presentació i lectura de la Resolució 60/7 de l'Assemblea General de les Nacions Unides (2005) insta els governs de totes les nacions a recordar aquesta data i lluitar contra l'antisemitisme, el racisme i tota forma d'intolerància i violència contra qualsevol grup de persones. Enguany el lema oficial escollit per les Nacions Unides és "Llar i pertinença".
Seguidament, Alfons Aragoneses va pronunciar la conferència “Recordar la Xoà al segle XXI: entre localisme, cosmopolitisme i el risc de l’oblit”, a continuació Víctor Sorenssen va llegir “Zachor, el deure de la memòria”, i finalment ho va fer l'alcaldessa i presidenta del Patronat Call de Girona, Marta Madrenas. L'acte va cloure amb l'encesa de les espelmes i el moment de silenci.

El canelobre que va presidir l'esdeveniment

(Ampliar) - El canelobre que va presidir l'esdeveniment.


  • Memòria de l'Holocaust 2022. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona.

  • Memòria de l'Holocaust 2020. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Apadrinament de l'escultura "50 anys del Diari d'Anne Frank" 2020. Reportatge fotogràfic i article de l'acte commemoratiu convocat per la càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG.

  • Memòria de l'Holocaust 2019. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2018. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2017. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al Saló de plens de l'Ajuntament de Girona.

  • Memòria de l'Holocaust 2016. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al Saló de plens de l'Ajuntament de Girona.

  • Memòria de l'Holocaust 2015. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2014. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.

  • Memòria de l'Holocaust 2013. Reportatge fotogràfic de la commemoració del Dia de la Memòria del l'Holocaust al pati dels Rabins dels Centre Bonastruc ça Porta.


  • [Més imatges]-------------Back-Index-Next

    Víctor Sorenssen, director de l’Associacié Europea per la Preservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus (AEPJ), durant l'acte

    (Ampliar) - Víctor Sorenssen, director de l’Associacié Europea per la Preservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus (AEPJ), durant l'acte.

    Assumpció Hosta, directora del Patronat Call de Girona, durant l'acte

    (Ampliar) - Assumpció Hosta, directora del Patronat Call de Girona, durant l'acte.

    Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, durant l'acte

    (Ampliar) - Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, durant l'acte.

    L'espelma simbòlica, encesa

    (Ampliar) - L'espelma simbòlica, encesa.

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © FèlX Xunclà/Assumpció Parés