Rabí Akiva va dir: "Que ningú a Israel posi en dubte que el Càntic dels Càntics no torna les mans impures, car el món sencer no és digne més que pel dia en què el Càntic dels Càntics fou donat a Israel. Totes les Escriptures són santes (kodeix), però el Xir Haixirim és santíssim (kodeix kodaixim)".

Jo encara no sabia això quan vaig llegir el Càntic per primera vegada, però vaig decidir que jo l'havia d'il·lustrar. Volia fer-ho tan bé, que vaig estudiar teologia per poder tenir una comprensió millor de tots els sentits del text. Algú pot dir que exagero, però el cert és que vaig estudiar teologia gràcies al Càntic... Qui m'havia de dir que un dia faria la bogeria d'escriure'l tot, i en hebreu!

Penso, però, que l'esforç de dos estius va valdre la pena, i espero que gaudiu tant veient l'exposició, com jo vaig passar-m'ho bé escrivint-lo.


Ramon Boix (de la presentació de l'exposició).

L'exposició es va celebrar al Centre Bonastruc ça Porta, seu del Museu d'Història dels Jueus de Girona, durant els mesos d'abril i maig del 2010.




Sobre el Centre
  • Centre Bonastruc ça Porta. Reportatge fotogràfic i article sobre la seu del Museu d'Història dels Jueus de Girona.

  • Museu d'Història dels Jueus de Girona. Reportatge fotogràfic i informació pràctica sobre el Museu d'Història dels Jueus de Girona.

    Sobre els jueus i Girona

  • Els jueus a Girona (I). Història dels jueus a la ciutat de Girona, des de les primeres dades documentals fins el segle XIII.

  • Els jueus a Girona (II). Història dels jueus a la ciutat de Girona, des del segle XIII fins a l'expulsió el 1492.

  • Mossé ben Nahman, dit Bonastruc ça Porta. Biografia de l'anomenat Jueu dels quatre noms, el gran cabalista gironí.

  • El Call de Girona: la petja jueva. Itinerari turístic per l'antic Call de Girona.





  • Back-Index