La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Fira de Girona
31 de maig al 2 de juny de 2013

Del 31 de maig al 2 de juny de 2013 s'ha celebrat a les instal·lacions del Palau de Fires de Girona la vuitena edició de la Fira Eco.Si 2013, fira de la cultura ecològica de Girona. Eco.Si és una gran Fira, i un espai on es transmeten i comparteixen nous moviments, idees i tendències en la cultura de la sostenibilitat, buscant la part femenina de la humanitat. En aquesta edició hi han estat representats els sector de l'alimentació, l’ aigua, el mercat de la terra, restaurants-gastronomia, vins i cerveses, educació i jocs, salut, bioconstrucció-energies alternatives, tèxtil i cosmètica.

Eco.Si 2013. Fira de la cultura ecològica de Girona
(Ampliar) - Fira de Girona. Eco.Si 2013. Fira de la cultura ecològica de Girona.

La principal novetat d'aquesta vuitena edició han estat les àgores, que des de divendres a la tarda, van aplegar unes 700 persones al voltant de sis temes de debat: feminitat i salut, emprenedors, procés constituent, sobirania energètica i bioconstrucció, Economia del bé comú i espiritualitat. Un dels debats centrals es va produir dissabte a la tarda amb un diàleg entre l'economista, president de Justícia i Pau impulsor del Procés constituent, Arcadi Oliveres; i el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé, que va reunir més de 500 persones a l'Auditori de Girona.

Santiago Vilanova durant la presentació de L'Estat ecològic. Una proposta per a l'Estat català del segle XXI
(Ampliar) - Santiago Vilanova durant la presentació de "L'Estat ecològic. Una proposta per a l'Estat català del segle XXI".

Les àgores han comptat també amb la participació del monjo tibetà i diputat per Europa del govern tibetà a l'exili Thubten Wangchen; del periodista Jaume Barberà i de Sophia Style que va dinamitzar l'àgora de feminitat i salut. A l'apartat de presentacions de llibres i debats amb els autors, va destacar la de "L'Estat ecològic. Una proposta per a l'Estat català del segle XXI", de Santiago Vilanova.

La fira va comptar amb 5 sales de conferències i tallers, una zona de desfilades i un espai per a les activitats lúdiques infantils. Eco.Sí també va comptar amb les actuacions del cantautor Eduard Canimas i Ari Gato, la coral Geriona Juvenil i de Jordi Esteban i Pep Aymerich, a més de diverses d'exhibicions.


[Més imatges]-------------Back-Index-Next





Cartell de l'edició 2013 de la Fira.

  • Fira de Girona. Índex dels reportatges de les activitats i esdeveniments que s'hi han dut a terme des de l'any 2009.

  • Eco.Sí 2012. Reportatges de les activitats i esdeveniments de l'edició 2012 de la Fira.
  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés