La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Màscara originària de la Casamance, és present en tot l'espai senegambià. A més del seu component de cultura tradicional, posseeix també les virtuts de jutge que garanteix l'ordre social. Com a personatge central del ritual, el Kumpo és un iniciat que porta una màscara feta de fibra de bambú i sobre el seu cap un llarg bastó punxegut que té significacions precises segons el lloc on actua.

Entre els dioles suscita una enorme curiositat pel fet que mai no es veu a què s'assembla aquest personatge recobert de fibres. Les seves diferents aparicions s'associen a les cerimònies de circumcisió i als ritus d'iniciació, ja que el Kumpo està cridat a garantir l'ordre i la justícia, però també a exorciçar els esperits malèfics.

A més d'aquestes qualitats pot considerar-se també com un element que reuneix la gent en un indret determinat per discutir les decisions importants que s'han de prendre i també per afavorir l'entesa i la fraternitat.

Kumpo durant l'actuació del grup Casumai a la vila de Salt, el 24/07/2010.Back-Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés