La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Retaule de l'altar de la capella del Palau Episcopal. Detall. Segle XVIII

Retaule de l'altar de la capella del Palau Episcopal. Detall. Segle XVIII - (Ampliar)

Escales de la presó del Palau Episcopal

Escales d'accés a la presó del Palau Episcopal - (Ampliar)

Nit dels Museus 2017 al Museu d'Art de Girona

Nit dels Museus 2017 al Museu d'Art de Girona - (Ampliar)

Calze i patena. 1750-1800. Peratallada

Calze i patena. 1750-1800. Peratallada. Museu d'Art Girona - (Ampliar)

Retaule de Sant Miquel de Castelló d'Empúries. Detall: Crist envoltat de la cort celestial. Joan Antigó, Honorat Borrassà. 1448

Retaule de Sant Miquel de Castelló d'Empúries. Detall: Crist envoltat de la cort celestial. Joan Antigó, Honorat Borrassà. 1448. Església de Santa Maria de Castelló d'Empúries - (Ampliar)

Custòdia. 1750-1800

Custòdia. 1750-1800. Església parroquial de Sant Fuitós de Brunyola, La Selva. Museu d'Art Girona - (Ampliar)


Museu d'Art de Girona

La presó del Palau Episcopal. En un racó de la quarta planta del Museu d'Art de Girona, hi ha uns quants graons de pedra que porten a un estret passadís, d’uns 60 cm d’ample per uns 2 m d’alt, de parets, terra i sostre també de pedra, al final del qual, i després d’obrir una gruixuda porta ferrada, hi ha un espai quadrangular i prou ampli, il·luminat antigament a través d’una petita finestra. Un gran arc divideix l’àmbit de la sala, on hi ha una gran llar de foc amb campana, semblant a les de les cases de pagès, i en un racó, rere els envans que abracen l’escala d’accés, una petita fornícula que encabeix el forat d’una comuna, amb tapadora.
[Article principal]

Escales d'entrada al Museu d'Art de Girona

Escales d'entrada al Museu d'Art de Girona - (Ampliar)

L'antic Hospital de Santa Caterina. El Museu gestiona els espais patrimonials de l’Antic Hospital de Santa Caterina, actualment seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, d’època barroca: una farmàcia hospitalària dels segles XVII-XVIII, l’antiga capella, on s’exposa el quadre "El gran dia de Girona", de Ramon Martí Alsina, el pati de les Magnòlies i el vestíbul amb arrambadors del segle XVII.
La farmàcia és un dels establiments d'aquest tipus històrics més importants del país. Data de finals del segle XVII i consta de dues dependències, la farmàcia pròpiament dita i una rebotiga. La volta d'aresta que la cobreix està decorada amb pintures del segle XIX. En els seus armaris s'hi troba una col·lecció de més de 360 pots de ceràmica, gerros i albarels. També hi ha uns vuitanta pots de vidre bufat, caixes de fusta d'herbaris, morters, material quirúrgic de l'època i una petita biblioteca.
[Article principal]

Capella del Palau Episcopal. Segle XVIII

Capella del Palau Episcopal. Segle XVIII - (Ampliar)

Premsa d'impremta. Segle XVII

Premsa d'impremta. Segle XVII - (Ampliar)

Premsa d'impremta. Segle XVII. És del tipus anomenat Gutenberg. L'ús de la impremta a la ciutat de Girona és conegut des de finals del segle XV, però no va ser fins al segle XVII que hi sorgiren diferents tallers d'impressió afavorits per l'existència de la universitat. És en aquest període que fan eclosió a Girona famílies de llibreters importants, com els Garrich, a la primera meitat del segle XVII o els Palol, que ho havien fet a la segona meitat.
En morir el segon dels Palol el seu taller es posà en venda, mentre la ciutat es quedava momentàniament sense cap activitat en l'art de la producció del llibre. Era una bona ocasió per establir-se aquí per tal d'omplir el buit que s'havia produït. A més, els Bro havien començat a trobar-se incòmodes a Barcelona. La seva condició d'originaris de França els creava problemes en una ciutat que, en plantejar-se la successió a la corona espanyola, el pretendent francès no era pas el desitjat per la majoria dels barcelonins. A Girona seria menys conegut l'origen dels Bro, i per altra part l'animositat antifrancesa no era tan acusada com ho era a la capital del Principat.

Premsa d'impremta. Segle XVII

Premsa d'impremta. Segle XVII - (Ampliar)


41º 59' 13" N
2º 49' 36" E

Museu d'Art de Girona

Museus

Retaule de l'altar de la capella del Palau Episcopal. Detall. Segle XVIII

Retaule de l'altar de la capella del Palau Episcopal. Detall. Segle XVIII - (Ampliar)

Retaule de l'altar de la capella del Palau Episcopal. Segle XVIII

Retaule de l'altar de la capella del Palau Episcopal. Segle XVIII - (Ampliar)

Antiga farmàcia de l'Hospital de Santa Caterina

Antiga farmàcia de l'Hospital de Santa Caterina - (Ampliar)

Paisatge. Josep Armet i Portanell. 1865. Oli sobre tela

Paisatge. Josep Armet i Portanell. 1865. Oli sobre tela. Museu d'Art Girona - (Ampliar)

Sant Jacint. 1600-1650. Fusta daurada i policromada

Sant Jacint. 1600-1650. Fusta daurada i policromada. Museu d'Art Girona - (Ampliar)

Retaule de Sant Bartomeu de Cruïlles. Detall. Mestre d'Olot. 1450-1500

Retaule de Sant Bartomeu de Cruïlles. Detall. Mestre d'Olot. 1450-1500. Museu d'Art Girona - (Ampliar)

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Pedres de Girona