Anar

Monuments i Edificis
- La catedral, sant Feliu, els Banys Àrabs, sant Pere del Galligants... Imatges i articles històrics i estudis arquitectònics dels monuments i edificis de la ciutat.

Mostra
Anar

Jardins i Parcs
- El gran parc de la ciutat: la Devesa. I també els jardins històrics (els Jardins dels Alemanys, el Jardí de l'Àngel, etc.) i els parcs urbans. Imatges i articles explicatius i històrics.

Mostra
Anar

Les places de la ciutat
- Les places són indrets molt especials a la ciutat. Com element de comunicació urbana o atapeïdes de significació històrica, representen els grans nusos ciutadans, generalment dotats d'elements que els dónen identitat específica.

Mostra
Anar

Els carrers de la ciutat
- Aparador i ànima d'una ciutat, els carrers presenten sovint elements desconeguts i insòlits, plenament integrats en la seva aparença de quotidianeïtat. . Imatges i articles explicatius, anecdòtics i històrics.

Mostra
Anar

Les teulades de Girona
- Imatges de diversos indrets la ciutat des de l'alçada que permet veure els edificis i carrers des d'una perspectiva gens habitual.

Les teulades de Girona
Anar

Dimonis, àngels i monstres
- A vegades ben amagats, altres més vistents, a diversos indrets de Girona s'hi poden trobar representacions d'ésser fantàstics o terrorífics, l'objectiu dels quals ha estat al llarg de la història transmetre emocions i sensacions.

Mostra
Anar

El mercat del Lleó
- Anomenat així pel lleó que corona el monument als defensors de Girona durant la Guerra del Francès, és el centre de comercialització de productes frescos a la ciutat, molts de producció pròpia.

Mostra
Anar

El mercat de la Devesa - Complementari del Mercat del Lleó, té lloc a la Devesa a dies concertats, dimarts i dissabtes, un mercat d'oferta més àmplia, emmarcat per la volta dels plàtans del parc de la Devesa, alternant estacionalment amb les Ribes del Ter.

Mostra
Anar

Les Pedres
- Girona és una ciutat de pedra i de pedres. Entesa com element estè:tic, la pedra pot presentar diverses textures, tonalitats, projeccions de llums i ombres, i transmetre sensacions i emocions.

Mostra
Anar

El Call de Girona
- Un dels atractius més importants de la ciutat, llegat del seu passat històric, el barri que havien habitat els jueus durant gairebé cinc cents anys, i on encara hi perdura la seva petja.

Mostra
Anar

Les portes
- Un element tant quotidià com són les portes, sobretot del Barri Vell, poden amagar detalls i decoracions ben curioses i insòlites.

Mostra
Anar

Reflexos
- Travessada i envoltada de rius, Girona ofereix imatges ben curioses dels reflexos dels edificis a les aigües tranquiles o arrissades pel vent, distorsionant superfís i colors, construint imatges gairebé oníriques.

Mostra
Anar

La Muralla
- Resseguir l'antic traçat de la muralla medieval, accessible des de diversos indrets de la ciutat, ofereix unes panòramiques insòlites de Girona.

Mostra
Anar

La Vall de Sant Daniel
- Paratge natural continuació immediata de l'entorn urbà de la ciutat, ofereix totes les possibilitats d'esbarjo i la pràctica d'esports, apte també per a excursionistes i amants de la natura, font d'inspiració d'escriptors i artistes en totes les èpoques.

Mostra
Anar

Els ponts de la ciutat
- Elements d'una extraordinària singularitat, els ponts que travessen l'Onyar ofereixen unes vistes úniques de la ciutat, però a la vegada també constitueixen elements històrics i estètics essencials, des del Pont de Pedra, fins al de les Peixateries Velles, construït per Gustave Eiffel.

Mostra
Anar

Les Fonts
- Urbanes o situades en l'immediat entorn natural de Girona, gairebé totes a la Vall de Sant Daniel, constitueixen un pretext per a artistes per dotar-les d'una decoració imaginativa. En alguns casos, estan envoltades de llegendes i anècdotes fantàstiques.

Mostra
Anar

El Passeig Arqueològic
- Inaugurat l'any 1961, aquesta construcció ressegueix els elements arquitectònics i històrics més rellevants de la ciutat, i ofereix unes panoràmiques incomparables sobre l'entorn històric de la ciutat: sant Pere de Galligants, el castell de Montjuic, sant Feliu, els Banys Àrabs, etc.

Mostra
Anar

El Camí de les Creus
- L'itinerari anomenat així, que condueix al llarg de les diverses estacions fins la Capella del Calvari, travessa un seguit de paisatges amb oliveres, ruïnes d'antigues fortificacions i boscúries que retallen l'horitzó. Imatges i articles.

Mostra
Anar

El cementiri de Sant Daniel
- Antic municipi independent de Girona, fins el 1963, l'actual barri de la ciutat conserva el seu propi cementiri amb totes les seves característiques, i situat en un entorn natural incomparable.

Mostra
Anar

Els barris de la ciutat
- Girona no és només el Barri Vell. Com a totes les ciutats històriques, al voltant d'aquest nucli inicial es va desenvolupar tot un tramat de barris amb identitat pròpia i elements a destacar. Imatges i articles explicatius dels diversos barris gironins.

Mostra
Anar

La nit a...
- La il·luminació nocturna dóna als carrers i edificis un aspecte misteriós i únic.

Mostra
Anar

El Passeig de la Muralla
- Resseguir l'antic traçat de la muralla medieval, accessible des de diversos indrets de la ciutat, ofereix unes panòramiques insòlites de Girona.

Mostra
Anar

Les finestres de les cases del riu
- Possiblement, l'indret més típic i fotografiat de Girona, fins el punt que arriba a identificar-se amb la ciutat. Els colors de les cases i els reflexos a les aigües de l'Onyar, com a conjunt estètic, no deixa de sorprendre també pels detalls que presenten les façanes dels edificis.

Mostra
Anar

Girona al carrer
- Activitats, exposicions, esdeveniments, trobades... tot allò, que es pot trobar pels carrers de Girona, amb o sense una periodicitat específica, i que forma part de l'esdevenir ciutadà.

Mostra
Anar

El cementiri
- Inaugurat el 1829, el cementiri municipal de Vila-roja reprodueix la distribució d'una ciutat neoclàssica, amb passeigs, carrers i places. A banda dels sepulcres i dels monuments commemoratius que s'hi troben, cal destacar les reformes del 1919 de l'arquitecte Rafael Masó, sobretot el mur que delimita amb l'exterior i els relleus que el decoren.

Mostra

Index
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés