Carxofes amb llagostins i cruixent de cansalada ibèrica

Ingredients per 4 persones
-------- - 4 carxofes grosses
-------- - 4 grans d'all
-------- - 16 llagostins
-------- - 12 làmines primes de cansalada de porc ibèric
-------- - 1 bitxo
-------- - Sal

Elaboració
En una cassola es posa oli i s'hi fregeixen els alls, el bitxo i els caps dels llagostins. Quan l'oli hagi quedat tenyit de vermell, es passa per colador xinès, tot aixafant els caps.
En aquest oli és on haurem de posar les carxofes netes i tallades a quarts, ho condimentem amb sal, i deixem fregir, hidratant amb un xic d'aigua fins que quedin cuites.
En una paella a part fem els cruixents de cansalada simplement posant una mica d'oli i fer daurar la cansalada per les dues cares.
En aquesta mateixa paella hi courem les cues de llagostins que haurem pelat i salat prèviament; només les marcarem fins que canvïin de color.
Disposem en un plat una base de carxofes i per damunt hi col·loquem les cues de llagostins amb la cansalada i ho amanim amb l'oli restant de coure les carxofes.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next