Terceres Jornades de l'Arròs

El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons, celebra del 15 de Juny al 10 de Juliol les III Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, inaugurades el dijous 15 de juny amb una una presentació - brunch a l'entorn dels Jardins dels Alemanys del Barri Vell de Girona, que ha comptat amb la presència de tots els cuiners del grup, d'altres restauradors gironins i membres de la societat civil i política gironina com Josep Campmajó, Salvador García-Arbós, Guillem Terribes, Josep Maria Fonalleras i representants de l'Ajuntament de Girona amb l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans.

La presentació ha consistit en una degustació d'un plat d'arròs el·laborat en viu en una taula parada especialment per l'ocasió. La mostra, es celebra a tots els restaurants que formen part del grup i que durant aquests 25 dies, incorporen plats a les seves cartes el·laborats amb arròs de Pals.


Recull de premsa

Jornades de l'arròs dels Bons Fogons

Del 15 de juny al 10 de juliol, els deu restaurants del col·lectiu fan una carta d'arrossos o posen arròs a la carta

Els turistes atònits passegen pel Jardí dels Alemanys de Girona, amb una vintena de persones assegudes per menjar arròs al voltant d'una taula imperial parada. Un arròs a la cassola excel·lent. Cervesa i pa. Era ahir a migdia; el rellotge de la catedral per donar-ne fe. Els convidats van començar a menjar a l'hora del personal d'hostaleria, una estona abans de començar el servei, sempre al voltant de la una. El grup gastronòmic Girona Bons Fogons va presentar ahir a migdia les seves 5es Jornades de l'Arròs, amb una mena d'esmorzar d'arròs del dijous a l'hora del vermut.

Zoom

El grup gastronòmic Girona Bons Fogons l'integren deu restaurants de Girona i de la seva àrea d'influència, amb establiments de la Selva i del Pla de l'Estany. La Cuina de l'arròs, que es desenvolupa del 15 de juny al 10 de juliol, és una de les 4 o 5 activitats anuals del col·lectiu, juntament amb la de la tòfona, el vermut de Sant Narcís i la caça i bolets a la tardor. Cada restaurant es compromet a posar arrossos a la carta: uns fan una carta exclusiva d'arrossos i d'altres un parell d'arrossos a la carta. A més, volen organitzar un sopar els dijous d'estiu al Jardí dels Alemanys.

Article i fotografia gentilesa de Salvador Garcia-Arbós. Publicat a El Punt divendres 17/06/2011.
[Article original]


Gastronomia. Comencen les jornades de l´arròs

Els Jardins dels Alemanys de Girona van acollir ahir la presentació de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, que se celebraran a Girona fins al proper 10 de juliol. A l'acte hi van assistir tots els cuiners del grup Girona Bons Fogons i d'altres restauradors gironins. També hi era present l'alcaldessa de Girona en funcions, Anna Pagans. La presentació va consistir en una degustació d'un plat d'arròs elaborat al moment.

[Article original]




  • Restaurant Cal Ros. Reportatge fotogràfic del restaurant, els plats, activitats, la situació...

  • Restaurant Massana. Reportatge fotogràfic del restaurant, els plats, activitats, la situació...

















  • Zoom



    Zoom

    Reportatge de la presentació. (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

    Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
    Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
    Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés

    Mes imatges...

    Back-Index-Next