Index selecció de productes gastronòmics



(Clicar damunt les imatges per ampliar-les)



La Calèndula restaurant
Zoom

Zoom--- Zoom

Zoom--- Zoom

Panellets de foie

Ingredients per 40 unitats
-------- - 150 gms de terrina de Foie MiCuit d’Ànec dels Pirineus
-------- - 400 gms de farina d’ametlla
-------- - 100 gms de pinyons
-------- - 100 gms de greixons d’ànec
-------- - Dues pastanagues
-------- - Un rajolí de cervesa de flors Gala
-------- - Sal i sucre

Elaboració
Deixeu que la terrina s’estovi a temperatura ambient, la poseu en un bol amb la farina d’ametlla i la cervesa i ho pasteu amb les mans com si féssiu una massa de pa. Ho guardeu a la nevera perquè prengui una mica de fermesa i us sigui més fàcil fer les boletes.
A banda poseu al triturador els greixons, els pinyons, un xic de sal i una culleradeta de sucre. Ho tritureu a velocitat màxima durant 2 segons, doncs si us passeu de temps podria quedar una pasta i volem que tingui textura de crocant.
Amb les mans humides agafeu un xic de massa i doneu-li forma de bola com si féssiu mandonguilles, després les arrebosseu del crocant de greixons i pinyons i les col·loqueu en una safata. Aquests panellets no necessiten cocció, doncs tots els ingredients que hi hem posat ja estan cuits i si els torréssiu el foie us fondria. Els guardeu a la nevera o al congelador si és per menjar un altre dia.
Queden molt bé menjats com aperitiu acompanyats de la mateixa cervesa Gala de Flors amb els que s’han elaborat.

Xerrada-taller duta a terme el dilluns dia 31 d'octubre 2011 a l'espai de Prodeca a Fira de Girona. Elaboració de panellets de foie maridats amb la cervesa GALA de Flors, amb la col.laboració de L'Ànec Dels Pirineus.

Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés

Back-Index