La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartatsSíntesi:

Del 22 al 24 de juliol 2016 ha tingut lloc a Girona la tercera edició del Festival Internacional de Mapping (FIMG), un festival obert a tothom que entrellaça el valor arquitectònic de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.
En aquesta edició ha coincidit amb el 130è aniversari de la inauguració i posada en funcionament del sistema d'enllumenat elèctric de la ciutat.
L'enllumenat públic de Girona va ser inaugurat el 24 de juliol de 1886 per iniciativa de l'Ajuntament per substituir l'enllumenat de gas existent fins aleshores. Girona es va convertir en la primera ciutat de l'Estat espanyol en fer una instal·lació global d'enllumenat elèctric als seus carrers amb la col·locació de làmpades d'incandescència nodrides per corrent altern.

[Festival Internacional de Mapping 2015]2n Festival Internacional de Mapping de Girona 2015. Escales del carrer de Sant Llorenç

[Informació]

[Més imatges]

Informació-Index-Més imatges

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés