![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() La delícia en la senzillesa.L'excel·lència, difusió i èxit d'alguns plats típics de les nostres contrades no depenen de la complexitat de la preparació ni de la riquesa i varietat dels ingredients; un d'aquests casos és la deliciosa esqueixada de bacallà, la mínima expressió tan en allò que es refereix a la composició del plat com en el procediment de la seva obtenció. ![]() Els ingredients.La simplicitat del plat admet una gran varietat de composicions, segons el gust de cada llar, però bàsicament es composa de bacallà dessalat i esqueixat, tomàquets (preferiblement de pera, o varietats petites), ceba (tendra o vella trinxada), pebrot verd també trinxat, pebrot vermell, olives, habitualment negres d'Aragó, o verdes sense pinyol, i oli d'oliva verge. Segons les preferències del comensal, hi ha qui hi afegeix un raig de vinagre, o un polsim de pebre negre. ![]() ![]() |
![]() La preparació.Es comença per esqueixar el bacallà remullat, amb els dits, tot seguint la direcció de les seves fibres (d'aquí el nom del plat). Seguidament es trinxen ben petit les cebes i les varietats de pebrots, barrejant-ho tot plegat. Abans de servir s'amaneix amb l'oli, i s'hi afegeixen les olives, tornant-ho a barrejar tot. |
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice |
© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés |