|
|||
Carpa (Cyprinus carpio)
Carpa (Cyprinus carpio) - Wikipèdia |
![]() ![]()
![]() |
||
Per a la preparació d'aquest plat, que sol prendre's en algunes somenitats jueves, calen 1 quilo de carpes, 2 cebes grans, 2 grans d'all, 1 cullerada d'oli, mitja copa de vi blanc sec, 1 curellada de farina, 2 culleradetes de sal, 1/4 de culleradeta de gingebre, uns grams de gelatina sense sabor, i un polsim de julivert.
Tallat el peix en troços de 2 cms aproximadament, se'ls sala per les dues bandes. En una cassola amb oli es daura la ceba i l'all picat. S'hi afegeix 1 litre d'aigua. Es dilueix la farina i s'afegeix a la barreja anterior. S'hi posen els condiments i el vi. Quan tot comença a bullir, s'hi posa el peix i es deixa bulllir amb poc foc durant uns deu minuts. Seguidament, treure els troços de peix amb compte i es posen en una plata fonda.
Bullir la salsa uns altres deu minuts, i mentre picar el julivert i diluir la gelatina. Enretirar la salsa del foc, daurar-la i afegir-hi la gelatina i el julivert. Vessar-la damunt el peix i deixar refredar unes hores. És un plat que se serveix fred.

Bibliografia: