La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Embotit de porc, però dolç.

Típic de les comarques gironines, on s'elabora tot l'any, aquest embotit es presenta fresc, per cuinar, o sec, com si fos un fuet. La botifarra dolça es prepara amb carn magra crua de porc, sucre, llimona, sal i habitualment canyella. En la seva variant cuina, se sol menjar acompanyat de pomes, també de les comarques gironines.

Els ingredients.

Per a la preparació del plat cal, a més de les botifarres i les pomes, canyella, pela de llimona, i optativament, garnatxa. La varietat de poma que s'aconsella és la golden de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, tant per la seva presència verd-groguenca, com per la pell lisa i polpa blanca, consistent i saborosa.

La preparació.

En una cassola s'enrosseixen les botifarres per tots els costats, tenint en compte que deixen anar molt de sucre. S'hi afegeix una branca de canyella, una pela de llimona, si es vol una mica de garnatxa, i aigua calenta fins que gairebé les cobreixi. Es deixa coure a poc a poc fins que es beguin l’aigua. Al moment de tirar l’aigua s’hi afegeixen les pomes golden, sense llavors i tallades a quarts, que aniran estovant-se conjuntament amb les botifarres.

Hi ha qui prefereix pelar les pomes abans de coure-les, i qui les hi tira amb pell i tot, el que fa que conservin millor la seva forma original de tall. La cocci&ocute; de les botifarres i el sucre que aporten dona al plat unes tonalitats torrades que contrasten amb el color original inicial de les pomes.
  • Els ingredients de la cuina gironina. Reportatge fotogràfic i article sobre els ingredients habituals en els plats propis de la cuina de Girona.
  • Back-Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés