![]() |
|
|
El caçolet o cassolet de mongetes - [Ampliar]
Obrint un fetge gras - [Ampliar]
L'ànec és el protagonista de diversos plats - [Ampliar]
All rosa de Lautrec. Font: Viquipèdia - [Ampliar] |
La cuina d'Albi - La gastronomia d'Albi, i més enllà la del Tarn, s'inscriu en la tradició gastronòmica occitana on els reis són l'ànec i l'oca. Com diu Jaume Fàbrega (veure bibliografia), els productes i vins occitans gaudeixen d'una reconeguda fama gastronòmica: el cantal i el rocafort, els confits i fetges grassos, les polardes i aviram de Bressa i vins, aiguardents excepcionals, vins dolços i escumosos que hom creu anteriors al xampany.
Botiga d'especialitats gastronòmiques d'Albi - [Ampliar]
Alguns plats típics de la cuina albigesa són: el foie gras, fetge gras, le pot-au-feu a l'albiesa amb salsitxes de la zona i mongetes seques, el raves calents amb fetge de porc salat, els repountsous espàrrec servits en amanida amb llardons i ous durs, el melsat butifarra blanca de sang, , tripa i pota amb safrà, la sopa d'all rosa de Lautrec, el freginat, un estofat de porc, etc.
Productes gastronòmics d'Albi - [Ampliar]
Els vins de Galhac (Gaillac) -
Les vinyes de Galhac (Gaillac) són de les més antigues de França. Fruit del treball i rigor dels monjos benedictins del segle X, els vins de Galhac s'han anat perfeccionant durant segles fins arribar a tenir fama mundial.
Interior d'una botiga de productes gastronòmics d'Albi - [Ampliar]
Bibliografia
Web de Turisme d'Albi - gastronomia: www.albi-tourisme.fr. |
Magret d'ànec - [Ampliar]
El caçolet o cassolet de mongetes - [Ampliar]
Fetge gras amb figues - [Ampliar]
Escut de Galhac (Gaillac), el mateix que es marca amb foc a les botes |
| CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice | © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés |