Article publicat al suplement Sortim del diari Avui. 5 de gener 2010

Barri Vell (Girona)
Restaurant

Ambient parisenc i cuina catalana

Le Bistrot i les seves pizzes de pagès, un clàssic a Girona. Text: Eva Auqué

"Ferlosio va aparéixer a la terrassa de Le Bistrot envoltat en un núvol d'amics..." En aquestes línies Javier Cercas triava el Cafè Le Bistrot per engegar el motor del seu llibre Soldados de Salamina. Això va suposar la descoberta del local per a molts de fora, però als gironins no els va venir de nou, perquè Le Bistrot era i continua sent, als seus trenta-dos anys de plats servits, un punt de trobada clàssic a la ciutat.

En preguntar a algú acabat d'iniciar en la cuina d'aquest cafè restaurant, del que primer us parlarà serà de les pizzes de pagès. En Quim Vidal, que porta el local amb el seu germà Josep, ens explica que aquest va ser un dels primers plats que van oferir. Engegat com a cafè, els Vidal van pensar que Le Bistrot també podia oferir alguna cosa per fer un mos i van decidir guarnir llesques de pa de pagès de quilo amb formatge, xampinyons, pernil... "Ara ja hi ha molts llocs on les ofereixen, però quan vam començar nosaltres ningú ho feia", recorda en Quim.

Foto: www.pedresdegirona.com

Adreça
Pujada de Sant Domènec, 4. Girona
972 218 803
Horaris Cada dia. Cuina oberta de 13 a 16 h i de 19:30 a 23 h
Tipus de cuina Catalana i també pizzes, fetes amb base de pa de pagès.
Dades d'interès Menú de migdia: 14 €; el cap de setmana, 20. Demanar a la carta, amb vi, uns 20 €.

I la fórmula agrada, per això, amb els anys, l'han anat posant al dia i ara en trobareu de tan especials com la pizza de figues amb pernil salat, la de pollastre amb peres o la de botifarra de perol amb reducció de ratafía. I per als més tradicionals, la de brandada, la de rostit, etc. -fins a vint de diferents. Per cert, tingueu en compte que aquestes pizzes només se serveixen a l'hora de sopar. Un cop descobertes les pizzes de llesques de pa de quilo avisem que la cuina de Le Bistrot és molt més. La clientela està especialment contenta amb les galtes de porc a les cerveses. I també triomfen especialitats de casa com la brandada, l'arròs amb sèpia i conill -només la fan els dijous- o plats més innovadors com la mousse d'escalivada.

Aires parisencs

Cuina a part, Le Bistrot encanta pel seu aire de cafè parisenc: taules de marbre amb peus de ferro, làmpades i miralls modernistes... Tot és autèntic!


Article en pdf-Back-Index