La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 15 de febrer de 2020 varen tenir lloc, a la plaça del Vi de Girona, diverses activitats dins la campanya "Som 10 milions, som una llengua", organitzades per la Plataforma per la Llengua i el seu representant territorial, l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC). Un acte durant tot el dia obert a la participació de tothom.
En aquesta campanya es demana a les administracions públiques dels diversos territoris de parla catalana que actuïn conjuntament per aturar el secessionisme lingüístic, reconèixer la llengua catalana com a pròpia, garantir que el ciutadans puguin viure amb normalitat aquesta unitat lingüística i treballar conjuntament i cooperada per a afavorir la normalització de la llengua.

Actuació del cor de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC)

(Ampliar) - Actuació del cor de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC).

El català gaudeix d'un bon nombre de parlars diferents, cosa que l'enriqueix i el fa encara més fort; en cap cas ha de ser una excusa per a qüestionar la unitat de la llengua. Per això el símbol de la campanya és la tomata, que rep diferents noms arreus dels Països Catalans (tamàquet, tomaca, tomata, tomàtic, domàtiga, tomàtiga, pomata) sense que això sigui cap impediment per a la interrelació dels catalans.

Concert del cor de l'ADAC: "L'Empordà".


Una de les activitats lúdiques: preparar pa amb tomata i xocolata

(Ampliar) - Una de les activitats lúdiques: preparar pa amb tomata i xocolata.

Cartell de la campanya

(Ampliar) - Cartell de la campanya.


[Més imatges]--- Back - Index - Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés