La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El Dimecres Sant 17 de març 2019, els Manaies de Girona varen fer la tradicional sortida del manípul i la secció de vestes, per lliurar el penó al pendonista d'honor d’aquest any, a títol pòstum, a montsenyor Enric Pèlach i Feliu. El penó el va portar el seu nebot, el confrare Francesc Pèlach i Buson.
A la tornada al Castrum de Sant Lluc, com ja és tradicional, els Manaies varen fer una espectacular presentació del manípul amb una pujada i una baixada de les escales de la Catedral.
Amb ocasió del 75 aniversari de la secció de Vestes de la Confraria, a la tornada, a la escalinata de la Catedral, hi va haver un homenatge, durant el qual es va presentar l'himne de les vestes a càrrec de l'Orquestra Costa Brava, i les versions orquestrals de la música dels Manaies.

Manaies i vestes a les escales de la Catedral

(Ampliar) - Manaies i vestes a les escales de la Catedral.

En aquesta ocasió, i per primera vegada a la història dels Manaies de Girona, varen sortir cinc dones: Alexandra Barriuso, amb els equites, Mariona Grau, timbal amb la banda, Melissa Terrón, d'optiada, Júlia Bayé, d'optiada, i Anna González, també d'optiada.
Entre altres activitats per commemorar els 75 anys de la secció de vestes, a la Casa de Cultura de Girona s'hi ha exhibit, del 8 al 23 de març 2019, l'exposició "Expressió artística de la passió i mort de Jesucrist".
L'exposició presentava una selecció d’escultures de passos de Setmana Santa de diverses processons, que escenifiquen les diferents etapes de la passió de Crist, peces procedents de localitats del bisbat de Girona.
L'any 2014 ja es va commemorar el 75è aniversari del Maniple de Manaies de Girona, l'acte central de la qual va ser la "Vexillatio Gerundensis".

Els Manaies al carrer Sant Francesc

(Ampliar) - Els Manaies al carrer Sant Francesc.

Els Manaies arribant a la Catedral

(Ampliar) - Els Manaies arribant a la Catedral.

La secció de vestes a les escales de la Catedral

(Ampliar) - La secció de vestes a les escales de la Catedral.

Els Manaies a Sobreportes

(Ampliar) - Els Manaies a Sobreportes.

Manaies i vestes a les escales de la Catedral

(Ampliar) - Manaies i vestes a les escales de la Catedral.[Més imatges]------ Back-Index-Next

Dimecres Sant 2019 a les escales de la Catedral

(Ampliar) - Dimecres Sant 2019 a les escales de la Catedral.

Lliurament del penó al carrer Nou

(Ampliar) - Lliurament del penó al carrer Nou.

Dimecres Sant 2019 a les escales de la Catedral

(Ampliar) - Dimecres Sant 2019 a les escales de la Catedral.

Lliurament del penó al carrer Nou

(Ampliar) - Lliurament del penó al carrer Nou.

Els Manaies a la plaça del Vi

(Ampliar) - Els Manaies a la plaça del Vi.  • Exposició "Expressió artística de la passió i mort de Jesucrist"
    Article i reportatge fotogràfic de les peces exhibides a la Casa de Cultura de Girona, procedents de diversos indrets del bisbat de Girona, per commemorar els 75 anys de la secció de vestes.

  • 75 anys dels Manaies de Girona
    Articles i reportatge fotogràfics de les activitats celebrades l'any 2014 per commemorar els 75 anys dels Manaies de Girona.

  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés