La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

L'anomenat Pont de Pedra sobre el riu Onyar és lloc de pas obligat entre la ciutat moderna de l'Eixample i el Barri Vell. També és, al mateix temps, un excel·lent mirador per a contemplar les cases del riu, que reflecteixen a les aigües els seus colors, i, al fons, les dues siluetes que ho presideixen: el campanar de Sant Fèlix i el de la Catedral.

Sovintegen passant per sota els seus arcs, grups d'ànecs coll-verd, que habiten la petita illa formada a la desembocadura de la sèquia Monar, just al costat del pont, gavines, gavians, esplugabous i altres habitants alats, ultra les famoses carpes de l'Onyar.

Construït el 1856, durant el regnat d'Isabel II -una inscripció en bronze al seu lateral en deixa constància-, està format per una sòbria estructura de tres arcs rebaixats, recolzats en dos pilars, disseny de l'arquitecte Constantino Germán.

Lloc de pas habitual, també ho és per als esdeveniments ciutadans: desfilades de gegants i capgrossos, els reis d'Orient, manaies, vestes i passos de Setmana Santa, durant la processó del Sant Enterrament el divendres sant... A més de ser un bon mirador, també és un excel·lent lloc per ser contemplat des d'altres indrets, com la propera plataforma de la plaça Catalunya.

Periòdicament és utilitzat per a instal·lar-hi parades d'artesans -dissabtes i festius assenyalats-, on s'hi poden trobar des d'elements tèxtils, vidres, ceràmiques, fins a cistells de vímet o cadires de balca.

Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés