La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Com a preludi de la Processó del Sant Enterrament, que s'esdevé durant la nit del Divendres Sant, l'anterior dimecres té lloc el lliurament del Penó dels Manaies a algún gironí o gironina que durant l'any s'ha distingit per la seva tasca en pro de la Confraria.

Aquest esdeveniment té inici al Castrum dels Manaies, a l'antiga església de Sant Lluc, d'on parteix la formació completa, fins el domicili de l'homenatjat, qui reb el distintiu i el custodia fins el següent divendres, en què desfilarà flanquejat per la formació dels Manaies, durant la Processó del Sant Enterrament. Abans d'iniciar-se aquesta, un nou seguici surt cap al domicili del pendonista per recollir el Penó abans de la processó.

Sol ser costum que el pendonista rebi els Manaies amb plates de bunyols, el postre gironí típic d'aquestes dates. Finalitzat el lliurament, la formació dels Manaies retorna al Castrum dels Manaies desfilant, com ho ha fet a l'anada, pels carrers de la ciutat, al so de les típiques marxes, tocades als pifres, tambors i bombos.

Imatge de la sortida del Castrum el dimecres 8 d'abril de 2009.

Música dels Manaies. Obri els altaveus i premi play:

Back - Index

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés