La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dijous 21 de febrer de 2019 es va convocar una jornada de vaga general de protesta, a favor de la república i per reclamar la llibertat dels presos independentistes, i denunciar els judici a Madrid. En la manifestació varen participar, segons fonts oficial de Policia Municipal i Mossos d'Esquadra, 70.000 persones, encapçalada per 54 tractors, la més multitudinària de la història de Girona, seguida de la del 3-O del 2017, en la que van sortir al carrer 60.000 persones.
La manifestació es va iniciar a la plaça d'Espanya davant l'estació de la RENFE i va finalitzar davant el Palau de Justícia.

Els gegants de la ciutat i la Fal·lera Gironina

(Ampliar) - Els gegants de la ciutat i la Fal·lera Gironina.

La convocatòria era unitària i anava a càrrec de les entitats i partits sobiranistes, i també s'hi van unir els CDRs i el sindicat convocant. A la capçalera de la manifestació, on es van situar nombrosos polítics independentistes, hi havia una pancarta on es podia llegir la paraula "República". Aquesta capçalera també estava formada pels gegants de Girona, acompanyats de la música i els bastoners de Fal·lera Gironina.
Part dels manifestants es van situar al parc Central, però el gruix principal va ocupar la plaça d'Espanya i bona part del carrer Barcelona. La manifestació va seguir fins a la plaça Marquès de Camps i posteriorment al carrer de Santa Eugènia, on hi havia 54 tractors que es van afegir a la marxa. Quan la capçalera de la manifestació va arribar a la frontissa del Güell, la cua encara estava a Marquès de Camps.

La manifestació al carrer de Barcelona

(Ampliar) - La manifestació al carrer de Barcelona.

Els manifestants van continuar per la travessia fins arribar a la rotonda de l'Assemblea de Catalunya, al costat del Palau de Justícia. Allà hi havia muntat l'escenari des d'on Montse Bassa, germana de l'exconsellera Dolors Bassa, va llegir un manifest conjunt. L'acte va finalitzar amb el cant de "L'Estaca", de Lluís Llach, entre llanternes de mòbils enceses, i "Els Segadors", acompanyats de la música de diversos instruments tocats per, entre d'altres, membres de "Els berros de la cort".

Tractors a la carretera de Santa Eugènia

(Ampliar) - Tractors a la carretera de Santa Eugènia.

La pancarta de capçalera davant el Palau de Justícia

(Ampliar) - La pancarta de capçalera davant el Palau de Justícia.

Montse Bassa, germana de l'exconsellera Dolors Bassa, llegint el manifest conjunt

(Ampliar) - Montse Bassa, germana de l'exconsellera Dolors Bassa, llegint el manifest conjunt.



[Més imatges]------ Back-Index-Next

Tractors a Santa Eugènia

(Ampliar) - Tractors a Santa Eugènia.

Cartell de la convocatòria

(Ampliar) - Cartell de la convocatòria.

La manifestació al carrer de Barcelona

(Ampliar) - La manifestació al carrer de Barcelona. Autor desconegut.

Cartell de la convocatòria

(Ampliar) - Cartell de la convocatòria.

La manifestació a Santa Eugènia

(Ampliar) - La manifestació a Santa Eugènia.

Tractors a Santa Eugènia

(Ampliar) - Tractors a Santa Eugènia.

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés