La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

Les festes de la Rambla i l'Argenteria

Les Festes de Primavera, que se celebren cada any el mes d'abril, omplen d'espectacles de caire circense acrobàtic i d'animació els carrers del centre de la ciutat, així com de tallers en els que la mainada pot introduir-se en les tècniques de circ.

Ampliar
(Ampliar) - Taller d'acrobàcia al Punt de Trobada de la Rambla

L'inici de l'edició de 2012 ha estat el dissabte 21 d'abril, amb una cercavila de la companyia gironina Casus Bellic des de la plaça del Vi fins la plaça Santa Susanna del Mercadal, on va tenir lloc l'elecció del Tarlà. Seguidament, el grup d'animació i el Tarlà, acompanyats pels gegants i capgrossos de la Fal·lera Gironina anaren a l'Argenteria, tot passant pel carrer Hortes, Santa Clara, pont de Pedra i Rambla. Un cop a l'Argenteria va tenir lloc la tradicional penjada del Tarlà i la lectura del pregó, que en l'edició 2012 de les festes ha anat a càrrec de Rosa Llompart Ginesta, la Rosa de ca l'Araus.

Durant la tarda, un taller d'acrobàcies i tècniques circenses a càrrec de la companyia Cubic al Punt de Trobada de la Rambla, i m&eacote;s tard a la plaça de la Independència, la companyia 2Play va fer la preestrena exclusiva a Catalunya del seu nou espectacle, Starfatal.

A la plaça de Sant Feliu, Bateria de Girona ha omplert l'ambient del ritmes dels seus instruments, i, posteriorment, ha tingut lloc la desfilada musical des de la plaça de la Catedral a la de sant Feliu.

  • Festes de Primavera 2011. Reportatges fotogràfics i articles de les activitats de l'edició 2011 de les festes.

  • Festes de Primavera 2010. Reportatges fotogràfics i articles de les activitats de l'edició 2010 de les festes.

  • La llegenda del Tarlà. La significació llegendària del personatge central de les festes.

  • L'Auca del Tarlà. Amb dibuixos originals de l'artista Nuxu Perpinyà i textos de l'animador infantil Àngel Daban, creada amb motiu de les festes de Primavera del 2010.

  • Ampliar
    (Ampliar) - El grup Casus Bellic durant la cercavila, al pont de les Peixateries Velles.

    Ampliar
    (Ampliar) - El Tarlà de l'Argenteria.


    Back-Index

    CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés