La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El diumenge 14 de setembre de 2008 es celebrà, al Parc de la Devesa, la primera edició de la festa Reviu la Història, que té com a subtítol 200 anys dels setges napoleònics a Girona, en commemoració del 200 aniversari dels setges de la ciutat de 1808 i 1809, durant la Guerra del Francès.

Un dels moments de recreació del setge.

Amb la participació de gairebé un centenar de persones, es va fer una recreació del setge de Girona, amb la intervenció del Primer Terç de Miquelets de Girona, els Miquelets de Badalona, els Hussars de Sant Narcís, els Trabucaires de la Costa Roja, i la companyia de les Heroïnes de Santa Bàrbara, com defensors de la ciutat, i el grup de granaders de ACAMH-MV, com atacants napoleònics.

També, i durant tot el dia, els assistents van poder passejar en un carruatge del segle XIX, i la mainada ho va fer en una carava de ruquets. Paral·lelament, una mostra d'oficis de l'època presentava les tècniques emprades pels ferrers, les filadores, bugaderes, boters, terrissaires, aiguardenters i altres, i també un mercat de productes alimentaris i artesanals.

El cercavila per la ciutat, i el seu final a la Plaça de les Botxes del Parc de la Devesa, va anar acompanyat de ciutadans que finalment participaren en els actes de la festa, que al migdia va anar acompanyat d'un ranxo napoleònic, servit en el mateix lloc.

L'interès especial de l'esdeveniment, a part dels actes duts a terme, és l'indret escollit. El Parc de la Devesa havia estat, pels gironins, un espai de passeig i esbarjo habitual, que, en un moment determinat, va ser oblidat. Amb aquests actes es torna a incorporar plenament a la ciutat, i amb festes com aquesta, s'afegeix l'incomparable marc dels plàtans centenaris a l'esdeveniment. • El Parc de la Devesa. Història i evolució del parc, des de les primeres referències documentals a l'actualitat.

 • Recreació històrica del setge. Reportatge fotogràfic de la recreació del setge de la ciutat, duta a terme el 6 de juliol de 2008.

 • La regidora de Desenvolupament Local i Promoció, Cristina Alsina, i Xavier Nicolazzi, president de l'Associació d'Hosteleria de Girona i Radial, durant el parlament d'inauguració de la festa.

  Espai del Parc de la Devesa, davant la Plaça de les Botxes, amb els espais dedicats als oficis antics.


  Back

  CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

  © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés