La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 16 de gener de 2019 la Policia Nacional va detenir els alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Daniel Cornellà, tots dos de la CUP, i catorze persones més, entre elles membres del col·lectiu la Forja, CDR's i del SEPC, i el fotoperiodista d'El Nacional Carles Palacio.
Atès que les detencions s'havien produït sense ordre judicial, ni tampoc tenir competències en matèria de seguretat ciutadana, com a primera resposta es va convocar una concentració a primera hora del mati´ davant la comissaria de la Policia Nacional a Girona, on anavan arribant els detinguts.

Els detinguts durant el dia, a la plaça de Sant Domènec

(Ampliar) - Els detinguts durant el dia, a la plaça de Sant Domènec.

Després de la posta en llibertat de tots els detinguts al llarg del dia, al vespre es va convocar una manifestació a la que varen assistir 4.000 persones, amb un acte inicial a la plaça de l'U d'octubre de 2017, amb parlaments de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, Josep Maria Cervera, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, entre altres. Mitja hora abans que comencés la manifestació, l'AMI havia convocat una concentració d'alcaldes i càrrecs electes a la mateixa plaça i, posteriorment, l'ANC i Òmnium, també varen convocar a protestar al mateix lloc.
Entre els assistents s'hi va poder veure el President del Parlament Roger Torrent, el conseller de Territori, Daniel Calvet, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, entre d'altres.

Els fotoperiodistes Carles Palacio i Jordi Borràs

(Ampliar) - Els fotoperiodistes Carles Palacio i Jordi Borràs.

La manifestació va continuar amb un recorregut pels carrers del centre de la ciutat fins a la Universitat de Girona (UdG), on estudien part dels arrestats. A la plaça de Sant Domènec varen ser rebuts tots els detinguts al matí amb aplaudiments.
El degà de la UdG, Quim Salvi, va iniciar la sèrie de parlaments per part dels detinguts, on varen anunciar que començava una tancada indefinida a la universitat per impedir que la policia detingués una persona buscada també en el marc de l'operatiu per detenir activistes suposadament implicats en el tall de l'AVE durant l'aniversari de l'1-O, tancada batejada com a #caputxinadaUdG a la facultat de Lletres i Turisme.
Després de la lectura dels manifestos llegits pels detinguts vinculats al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i del col·lectiu La Forja, va pronunciar el seu la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié.

El President del Parlament Roger Torrent i el conseller de Territori, Daniel Calvet, a la plaça de l'1 d'octubre de 2017

(Ampliar) - El President del Parlament Roger Torrent i el conseller de Territori, Daniel Calvet, a la plaça de l'1 d'octubre de 2017.

Els alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Daniel Cornellà

(Ampliar) - Els alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Daniel Cornellà davant el rectorat de la UdG a la plaça de Sant Domènec.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié

(Ampliar) - La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié davant el rectorat de la UdG a la plaça de Sant Domènec.

La manifestació pels carrers del Barri Vell

(Ampliar) - La manifestació pels carrers del Barri Vell.


Marc Puigtió alcalde de Sant Julià de Ramis, durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Marc Puigtió alcalde de Sant Julià de Ramis, durant la manifestació del vespre.

Dibuix de Joan Escrivà

(Ampliar) - Dibuix de Joan Escrivà.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, durant la manifestació del vespre.

Josep Maria Cervera, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Josep Maria Cervera, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), durant la manifestació del vespre.

Parlaments durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Parlaments durant la manifestació del vespre.

Parlaments durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Parlaments durant la manifestació del vespre.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés