La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dimecres 16 de gener de 2019 la Policia Nacional va detenir els alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Daniel Cornellà, tots dos de la CUP, i catorze persones més, entre elles membres del col·lectiu la Forja, CDR's i del SEPC, i el fotoperiodista d'El Nacional Carles Palacio.
Atès que les detencions s'havien produït sense ordre judicial, ni tampoc tenir competències en matèria de seguretat ciutadana, com a primera resposta es va convocar una concentració a primera hora del matí davant la comissaria de la Policia Nacional a Girona, on anavan arribant els detinguts, que va reunir més de dues-centes persones.

Joan Olòriz i Marta Madrenas a la concentració

(Ampliar) - Joan Olòriz i Marta Madrenas a la concentració.

Els detinguts ho estaven per un presumpte delicte de desordres públics relacionat amb l'ocupació de les vies del TAV a Girona durant l'aniversari de l'1-O.
A la concentració es varen personar i es varen posar en contacte amb responsables de la comissaria, el regidor i advocat Benet Salellas, a qui, en un primer moment, es va privar l'entrada a l'edifici argumentant que no entenien el català, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i el diputat d'ERC Joan Olòriz.
Entre els assistents també hi havia, entre altres, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, o l'exalcaldessa de Girona, Anna Pagans.

Joan Olòriz i Benet Salellas a la concentració

(Ampliar) - Joan Olòriz i Benet Salellas a la concentració.


Ignasi Sabater Poch, alcalde de Verges, durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Ignasi Sabater Poch, alcalde de Verges, durant la manifestació del vespre.

Dani Cornellà, alcalde de Celrà, durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - Dani Cornellà, alcalde de Celrà, durant la manifestació del vespre.

El fotògraf Jordi Borràs, durant la manifestació del vespre

(Ampliar) - El fotògraf Jordi Borràs, durant la manifestació del vespre.


[Més imatges]------ Back-Index-Next

CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés