La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

El dissabte 28 de gener del 2017, la comunitat xinesa de la demarcació de Girona va celebrar l'Any Nou Xinès amb el primer acte públic de l'Association of Chinese Entreprise Development in Spain. L'objectiu de l'associació és donar a conèixer als gironins la cultura i la tradició xineses.
L'Any Nou Xinès, també conegut com el Festival de Primavera, és la celebració més important de les festes tradicionals de la Xina, i acaba amb la Festa de les Llanternes, que se celebra el dia 15 de febrer. Segons el calendari tradicional xinès enguany és l'any 4715, i correspon a l'Any del Gall de Foc. Durant aquestes festes se succeeixen visites a familiars, menjars especials i focs d'artifici. Tothom ho celebra, sobretot durant els tres primers dies del festival.

La dansa del lleó

(Ampliar) - La dansa del lleó.

La celebració va començar davant del restaurant Gran Muralla, al carrer Eiximenis, amb la participaci&ocute; de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els regidors Eduard Berloso i Cristóbal Sànchez ,el comissari provincial de la Policía Nacional, Francisco Pamplona, i el comissari jubilat i karateka Àngel Ortega, que juntament amb Aton Lee Law varen donar inici a la cerimònia de l'Any Nou Xinès.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el regidor Eduard Berloso amb el president i la secretària de l'associació de la comunitat xinesa a Girona, Yawen Yang, durant la festa

(Ampliar) - L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el regidor Eduard Berloso amb el president i la secretària de l'associació de la comunitat xinesa a Girona, Yawen Yang, durant la festa.

Madrenas, Pamplona, Berloso i Lee varen ser els encarregats de "donar vida" als dos lleons, pintant-los els ulls perquè tot seguit puguessin començar el ball. Abans, cada lleó va treure per la boca un manuscrit, un felicitant pel nou any, i l'altre, desitjant salut, felicitat i fortuna.
Seguidament es va fer una cercavila pels carrers de Girona, vestits amb roba de la dinastia Tang, en la qual també participaren els dotze animals del calendari xinès, el gall, el mico, el conill, el cavall, la rata, el bou, el gos, el tigre, la serp, el porc, el drac i la cabra.

Pintura dels ulls dels lleons per donar-los vida

(Ampliar) - Pintura dels ulls dels lleons per donar-los vida.

Mainada disfressada dels animals del calendari xinès durant la cercavila

(Ampliar) - Mainada disfressada dels animals del calendari xinès durant la cercavila.



[Més imatges] -----------Back-Index-Next

Cap d'un dels lleons

(Ampliar) - Cap d'un dels lleons.

Aton Lee Law, president de l'Association of Chinese Entreprise Development

(Ampliar) - Aton Lee Law, president de l'Association of Chinese Entreprise Development.

Arpa xinesa

(Ampliar) - Arpa xinesa.

Músics de la dansa dels lleons

(Ampliar) - Músics de la dansa dels lleons.



  • Celebració de l'Any Nou Xinès. La gent.
    Reportatge fotogràfic dels participants i assistents a la celebració.

  • Celebració de l'Any Nou Xinès. La gent.
    Reportatge fotogràfic de la cerimònia oficial de la celebració.

  • Celebració de l'Any Nou Xinès. La cercavila.
    Reportatge fotogràfic de la desfilada pels carrers de la ciutat.

  • L'Any Nou Xinès 2011.
    Reportatge fotogràfic de la celebració privada.

  • L'Any Nou Xinès 2010.
    Reportatge fotogràfic de la celebració privada.

  • CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice

    © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés