Amanida tèbia de lluç i rap a la vinagreta de tàperes amb cruixent de carxofa

Ingredients per 4 persones
-------- - 400 gms de mongeta verda perona
-------- - 200 gms de lluç
-------- - 200 gms de rap
-------- - 2 carxofes
-------- - 50 gms de tàperes
-------- - 150 g. de brècol
-------- - 1/4 de litre d'oli d'oliva
-------- - Vinagre
-------- - Mostassa
-------- - Sal
-------- - Pernil salat

Elaboració
Tallem la mongeta verda ben fina, la bullim amb aigua i sal, deixant-la "al dente". La saltegem juntament amb el pernil i la reservem.
Coem el lluç i el rap en una paella amb poc oli. Seguidament, en fem diversos talls. També ho reservem.
Laminem les carxofes molt fines, les enfarinem i les fregim en oli ben calent.
Quan estiguin ben rosses, les traiem, posant-les sobre un paper assecant.

Per la vinagreta
Posem les tàperes, l'oli, la sal, unes gotes de vinagre i una cullerada de les de cafè de mostassa a la batedora, i ho triturem.

Presentació del plat
Situem la mongeta al centre del plat donant-li forma cilíndrica, ajudant-nos d'un motlle, i al damunt hi posem el lluç i el rap que teniem tallat.
Ho coronem tot amb el cruixent de carxofa i ho amanim amb la vinagreta de tàperes.

Reportatge dels ingredients (Clicar damunt les imatges per ampliar-les)

Zoom Zoom Zoom Zoom
Zoom Zoom Zoom Zoom
Reportatge del procés (Clicar per veure'l)


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés
Back-Index-Next