Veure'l-Back-Index

LA SITUACIÓ.

Les Voltes d'en Rosés i la Cort Reial constitueixen el cor de l'antic barri gremial de Girona. En aquest indret privilegiat és on està situat el restaurant Cal Ros.

A escassos metres es troben alguns dels carrers més típics de la ciutat: el carrer dels Ciutadans, les Ferreries Velles, i també la principal arteria de lleure i comerç de Girona, la Rambla de la Llibertat, constituïnt així un nus on conflueixen tots els itineraris turístics de la ciutat, i també un dels llocs més representats per artistes i fotografiats per visitants: la Pujada de Sant Domènec, amb el Palau dels Agullana.

EL RESTAURANT.

Cal Ros és un restaurant amb més d´un segle d´història. Antiga fonda i punt de trobada dels mercaders i comerciants de Girona, d'esmorzars de forquilla, i dinars de cuina casolana, per on han passat clients de tots els àmbits; polítics, escriptors, artistes, actors i sobretot mercaders.

A Cal Ros ara s´hi fa una cuina catalana tradicional actualitzada i de mercat, però sense perdre les arrels, els aromes i els sabors d´abans. Les pedres i els arcs que envolten el local ens recorden constantment l'història de Cal Ros, així doncs volem que la nostra filosofia de cuina i de servei tinguin aquest sabor, però sense oblidar que estem al segle XXI.

Tot això gràcies a tres joves emprenedors amb empenta, (Sonia Labrador, Jordi Ribas i Christian Castillo), que fa més de deu anys que treballen a les comarques gironines, oferint la seva experiència als nous i antics clients de Cal Ros.


© Fèlix Xunclà/Assumpció Parés---------------------